Informa
10月14日
Show Filter
07:30 - 08:50 80 mins
Registration opens
08:50 - 09:00 10 mins
Chairman’s Conference Welcome
  • Chairman Dario Talmesio - Principal Analyst and Practice Leader, Ovum
09:00 - 09:20 20 mins
Info
What is the e-SIM market wide adoption forecast?
  • Dario Talmesio - Principal Analyst and Practice Leader, Ovum
  • Will they further accelerate the eSIM growth or are there still many issues left to be solved?
  • What factors to consider while predicting eSIM adoption timelines?
  • Which markets and vertical will be the leading ones?
09:20 - 09:55 35 mins
Info
DEBATE: Who is driving the eSIM progress?
  • Usman Javed - Area Manager, British American Tobacco
  • Who is driving the eSIM implementation - Consumers, manufacturers or service providers?
  • Will operators be compelled to rollout e-SIM because of the developing digital lifestyle of their customers or do they still have the power to influence the consumers demand?
  • Who is driving the eSIM innovation - IoT OEMS, IoT communication service providers, OTTs or consumers?
  • Who should drive that change in your opinion?
09:55 - 10:15 20 mins
Info
Regulatory aspects of eSIM
  • Agustin Diaz-Pines - Case Handler - DG Comp, European Commission
  • What are the competition aspects?
  • How will eSIM affect roaming?
  • What to consider while looking at numbering?
  • What are the other aspects to take into consideration?
10:15 - 10:35 20 mins
Info
Leverage proven consumer eSIM services for IoT market segments
  • Andreas Morawietz - Head of Global Product Management for eSIM management solutions and SIM convergence, G+D Mobile Security
  • Learnings from proven consumer and M2M deployments
  • Addressing the upcoming consumer IoT market with e-SIM management
  • Management of the consumer device fleet for automotive, wearables and various consumer devices
  • RSP for consumer IoT
10:35 - 11:35 60 mins
Info
Morning Break & Speed Networking

11:35 - 12:10 35 mins
Info
PANEL DISCUSSION: How has the Apple e-SIM adoption changed the ecosystem and customer expectations?
  • Danny Sritharan - Regional Director MNO Partnerships - Asia Pacific, Lycamobile
  • How are MVNOs using Apple to create a truly global connectivity?
  • Are customers deliberately choosing eSIM enabled devices or do they stick to their preferred brands regardless?
  • When will activating eSIM take just one click? How advanced are we with ensuring security, providing eSIM provisioning, etc. to make the activation process truly seamless for the customers?
  • From smart watches to smartphones - What lessons have we learned from the application of eSIM in the secondary devices? How does the user behaviour of secondary devices compare to the primary devices?
  • As a user who owns eSIM enabled devices, what are the benefits of eSIM enabled primary devices? Isn’t easier to just have one eSIM enabled device?
12:10 - 12:30 20 mins
Info
eSIM: We have built, will they come? Applying the learnings from the physical pre-paid market to the development of an eSIM platform
  • Julie Gibb - eSIM Programme Director, SIM Local
  • Hakeel Zaman - Commercial Director, SIM Local
  • Global customer behaviour Insights
  • New timelines on customer adoption
  • Technical requirements for pre-paid SIM distributors
12:30 - 12:50 20 mins
Info
eSIM Future-Proofing: How Operators Can Support All eSIM Devices and Use Cases
  • Olivier Sans - Director of Business Development, IDEMIA
  • There are different requirements for operators to support different types of eSIM devices in market, including smartphones, smartwatches, PCs, cars, IoT, and more
  • New devices and specifications will further complicate things
  • How can operators overcome these challenges and reduce the cost to support each eSIM use case?
  • Operators should take a wholistic approach, and adopt a future-proof solution that considers as many devices and use-cases as possible
  • Highlight one example with Microsoft and eSIM for both Enterprise and Consumer use cases
12:50 - 13:10 20 mins
Info
How e-SIM is transforming the IoT market in China
  • Gary Kam - SIM Card and Device Manager, China Telecom Global
  • The potential of IoT in China
  • e-SIM and the benefits it brings to IoT
  • The architecture and implementation of e-SIM in IoT
13:10 - 13:30 20 mins
Info
User experience with M2M and consumer eSIM products
  • Andrei Ivanov - Principle Technology Architect, Chief Technology Office, Telus
  • Overview of M2M and eSIM architectures
  • Role of bootsrap profile in the M2M eSIM for consumer
  • Activation scenarios for M2M eSIM for consumer
  • Challenges in implementing M2M eSIM spec for consumer for MNO
13:30 - 14:30 60 mins
Lunch Break
14:30 - 15:10 40 mins
Info
The eSIM as a second SIM
  • Jacques Bonifay - President, MVNO Europe
  • The evolution of eSIM-capable devices
  • How the features of eSIM-equipped devices structure mobile operators’ offerings
  • How to leverage on the eSIM to provide value-added services in addition to standard roaming services


15:10 - 15:40 30 mins
Info
eKYC at the heart of the eSIM success growth for consumer devices:
  • Mikael Dubreucq - Director, Global Strategic Marketing, Valid
  • How New User Digital Experience is linked to eSIM adoption?
  • How Mobile Operators can really benefit from eKYC in their digital transformation?
  • What Mobile Operators need to think to overcome this challenge?
15:40 - 16:00 20 mins
Info
How to scale the eSIM use in IoT
  • Andrew Weston - Global IoT Partnerships, Verizon
  • Addressing the IoT market fragmentation and diversification
  • Developing partnerships between operators and industry. What can be learned from the successful partnership between the operators and automotive sector?
  • Should the industry focus on the most scalable sectors including automotive, logistics and energy and utilities, or should it focus on a wide adoption sector agnostic?
  • How to tackle the uncertainties of the IoT business models?

 

16:00 - 16:20 20 mins
Info
eSIM for IoT: Single Sim. Singular IoT Expertise
  • Marco Bijvelds - VP Product Management International, KORE Wireless
  • Single SIM enabling streamlined vendor ecosystems and resilient, global connectivity
  • “Future-proofed” connectivity solution ensures long-term IoT success
  • Single SKU SIM card brings simplicity to complex manufacturing and logistics’ processes for IoT deployments
  • Remote, OTA provisioning capabilities deliver unparalleled flexibility and agility to IoT connectivity management
16:20 - 17:00 40 mins
Afternoon Networking Break
17:00 - 17:20 20 mins
How MVNEs and MVNOs are using International Numbering Resources for global M2M/IoT connectivity
  • Emile Armour-Heselton - Project Officer, International Telecommunication Union
17:20 - 17:40 20 mins
Info
What’s next in consumer devices?
  • Ankit Jogi - Independent Consultant and Subject Matter Expert, eSIM
  • Is there a consumer IoT role for e-SIM? (children App, trackers, pet trackers etc.)
  • Discussing the IoT opportunities within smart cities, smart homes, education, healthcare, elderly care and wearables. Where will eSIM be a game changer?
  • How bespoke are those applications in relation to an organisation/city?
  • Understanding the difference in connectivity requirements for each of these sectors
17:40 - 18:00 20 mins
Info
Quick Fire Survey: Day 1 key takeaways
  • Top tips for operator groups to roll out eSIM - What lessons have we learned?
  • How to secure greater support for eSIM?
  • How will the new world of seamless connectivity at any time, all over the world, look like?
  • Who will be responsible for customer care of the end users?

Using Sli.do, attendees will be asked to answer the over questions which cover the key takeaways of the day. These answers will become part of the e-SIM Business Breakfast on the morning of day 2.

18:00 - 19:00 60 mins
End of Day 1
19:00 - 23:00 240 mins
Info
eSIM & MVNOs Europe Pub Quiz

What would an MVNOs event be without a party? We are delighted to invite our attendees to join us for an informal fun filled evening of Pub Quizzing. Team up with your industry peers and test your general knowledge.


19:00 Welcome drinks

19:30 Pub Quiz starts


The Pembroke

261 Old Brompton Rd,

Earls Court

London, SW5 9JA